Bezoek het uitkijkplatform bij de Friesenbrücke

Om tegemoet te komen aan de groeiende belangstelling voor de nieuwe brug, heeft Deutsche Bahn een uitkijkplatform gebouwd op de dijk aan de kant van Westoverledingen. Het uitkijkplatform biedt bezoekers en omwonenden de mogelijkheid om de bouwwerkzaamheden veilig te bekijken. Het uitkijkplatform is 24 uur per dag geopend voor publiek.

Uitzichtplatform bij de Friesenbrücke
Foto: DB Netz AG

Uitkijkplatform

Een groot deel van de bouwwerkzaamheden vindt plaats aan de kant van Westoverledingen. Deutsche Bahn heeft de locatie van het uitkijkplatform bewust zo gekozen dat de uitgebreide werkzaamheden in het gebied van de rivier en het voorland van de dijk en op het bouwterrein tegelijkertijd bekeken kunnen worden. Mensen met kinderen kunnen ook veilig de voortgang van de bouw observeren en toch dicht bij de actie zijn.

Uitzicht vanaf het uitkijkplatform
Foto: DB AG / Manuel Weidt

Hoe je er komt

  1. Toegang vanuit het zuiden (Papenburg - Leer): Het uitkijkplatform is vanuit Mitling-Mark te bereiken via het dijkverdedigingspad. Het nieuwe uitkijkplatform bevindt zich aan het einde van de bewegwijzerde doodlopende weg.
     
  2. Toegang vanuit het noorden (Leer - Papenburg): De toegang tot de Fährhausstraße vanaf de K 22 en de doorgang van de Müggenborgstraße ter hoogte van de bouwplaats is ten strengste verboden voor alle voertuigen van buiten de bouwplaats en voor voetgangers en fietsers. Bewegwijzerde omleidingen leiden van de Deichverteidigungsweg naar de weg Zum Schöpfwerk en vervolgens naar de K 22 (Coldemüntje/Hilkenborger Straße/Marker Straße). Voetgangers en fietsers die deze omleiding volgen, kunnen het aftakkingspad naar de Deichverteidigungsweg bij de Marker Straße gebruiken om van daaruit naar het nieuwe uitkijkplatform te gaan. 

    Bekijk de route op de kaart